www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Йоана Йорданова на 09 Ноември 2014

Домашен дюнер - II вариант

Необходими продукти
за питките:
200 мл. вода
1 ч.л. сол
брашно колкото поеме

за плънката:

500 гр. месо по избор
подправки за овкусяване
картофи
кисели краставички

за чесновия сос:
200 гр. кисело мляко
100 мл. майонеза
4-5 скилидки чесън
черен пипер

за намазване на питките:
100 гр. разтопено масло
шарена сол
чесън на прах

Пресяваме брашно в тава и правим кладенче. Изливаме водата, добавяме солта и замесваме меко тесто. Покриваме със свежо фолио и оставяме 10 мин. да почине.

През това време разтапяме маслото и добавяме по малко шарена сол и чесън. Нарязваме месото на жулиени и овкусяваме (соев сос, подправка за съответното месо, черен пипер). Картофите могат да се изпържат или изпекат.

Тестото се разделя на около 10 еднакви топки, разточва се на тънко и се изпича на тиган или скара. Веднага след като се отстранят от огъня се намазват с приготвената смес от масло и подправки и се покриват, за да омекнат. Накрая дюнерите се завиват с плънката и заливат с чесновия сос.