Публикувана от Йоана Йорданова на 09 Ноември 2014
![]() | Необходими продукти за питките: 200 мл. вода 1 ч.л. сол брашно колкото поеме за плънката: 500 гр. месо по избор подправки за овкусяване картофи кисели краставички за чесновия сос: 200 гр. кисело мляко 100 мл. майонеза 4-5 скилидки чесън черен пипер за намазване на питките: 100 гр. разтопено масло шарена сол чесън на прах |
Пресяваме брашно в тава и правим кладенче. Изливаме водата, добавяме солта и замесваме меко тесто. Покриваме със свежо фолио и оставяме 10 мин. да почине. През това време разтапяме маслото и добавяме по малко шарена сол и чесън. Нарязваме месото на жулиени и овкусяваме (соев сос, подправка за съответното месо, черен пипер). Картофите могат да се изпържат или изпекат. Тестото се разделя на около 10 еднакви топки, разточва се на тънко и се изпича на тиган или скара. Веднага след като се отстранят от огъня се намазват с приготвената смес от масло и подправки и се покриват, за да омекнат. Накрая дюнерите се завиват с плънката и заливат с чесновия сос. |