Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Джинджифилови сладки

Джинджифилови сладки

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 г меко масло
1 яйце
100 г кафява захар, но става и с бяла
2 ч. ч. брашно
60 г мед
1 ч. л. канела
1 ч. л. джинджифил
1 ч. л. сода за хляб

за слепване:

1 к. ч. сладко

за поръсване:
1 пакет кокос
1 пакет цветни захарни пръчици

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Джинджифилови сладки

Разбива се с миксер мекото масло със захарта, яйцето, меда, канелата, джинджифила, а накрая брашното, пресято със содата. Замесва се меко тесто. Завива се с фолио и се оставя в хладилник за 30 мин.

Късаме малки топчета като орехи, леко се сплескват отгоре и се нареждат в намаслена тава. Печем сладките в загрята фурна 150 градуса около 15 мин. Щом се извадят се оставят за малко в тавата да се стегнат. После две по две се слепват със сладко. Отгоре се намазват с малко разтопен шоколад и се поръсват с бял кокос и цветни шарени пръчици. Нека ни е вкусно и цветно за Коледа !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар28 Ноември 2013
Виолета Матева
Сладкото е от сини сливи или по избор :)
Аватар27 Ноември 2013
Мима Фортунова
Много красиви сладки !
Аватар27 Ноември 2013
Диана Димитрова
Какво сладко използва? Много са красиви!



Ако желаете, може да сложите линк към Джинджифилови сладки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама