Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Джинджифилови сладки
Джинджифилови сладки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
100 г меко масло
1 яйце
100 г кафява захар, но става и с бяла
2 ч. ч. брашно
60 г мед
1 ч. л. канела
1 ч. л. джинджифил
1 ч. л. сода за хляб
за слепване:
1 к. ч. сладко
за поръсване:
1 пакет кокос
1 пакет цветни захарни пръчици
Разбива се с миксер мекото масло със захарта, яйцето, меда, канелата, джинджифила, а накрая брашното, пресято със содата. Замесва се меко тесто. Завива се с фолио и се оставя в хладилник за 30 мин.
Късаме малки топчета като орехи, леко се сплескват отгоре и се нареждат в намаслена тава. Печем сладките в загрята фурна 150 градуса около 15 мин. Щом се извадят се оставят за малко в тавата да се стегнат. После две по две се слепват със сладко. Отгоре се намазват с малко разтопен шоколад и се поръсват с бял кокос и цветни шарени пръчици. Нека ни е вкусно и цветно за Коледа !
Още рецепти за Дребни сладки
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари

Много красиви сладки !
Какво сладко използва? Много са красиви!
Ако желаете, може да сложите линк към Джинджифилови сладки
От форум:
От друг сайт:
Виолета Матева