Публикувана от Виолета Матева на 23 Ноември 2013
Необходими продукти 100 г меко масло 1 яйце 100 г кафява захар, но става и с бяла 2 ч. ч. брашно 60 г мед 1 ч. л. канела 1 ч. л. джинджифил 1 ч. л. сода за хляб за слепване: 1 к. ч. сладко за поръсване: 1 пакет кокос 1 пакет цветни захарни пръчици | |
Разбива се с миксер мекото масло със захарта, яйцето, меда, канелата, джинджифила, а накрая брашното, пресято със содата. Замесва се меко тесто. Завива се с фолио и се оставя в хладилник за 30 мин. Късаме малки топчета като орехи, леко се сплескват отгоре и се нареждат в намаслена тава. Печем сладките в загрята фурна 150 градуса около 15 мин. Щом се извадят се оставят за малко в тавата да се стегнат. После две по две се слепват със сладко. Отгоре се намазват с малко разтопен шоколад и се поръсват с бял кокос и цветни шарени пръчици. Нека ни е вкусно и цветно за Коледа ! |