www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 23 Ноември 2013

Джинджифилови сладки

Необходими продукти
100 г меко масло
1 яйце
100 г кафява захар, но става и с бяла
2 ч. ч. брашно
60 г мед
1 ч. л. канела
1 ч. л. джинджифил
1 ч. л. сода за хляб

за слепване:

1 к. ч. сладко

за поръсване:
1 пакет кокос
1 пакет цветни захарни пръчици

Разбива се с миксер мекото масло със захарта, яйцето, меда, канелата, джинджифила, а накрая брашното, пресято със содата. Замесва се меко тесто. Завива се с фолио и се оставя в хладилник за 30 мин.

Късаме малки топчета като орехи, леко се сплескват отгоре и се нареждат в намаслена тава. Печем сладките в загрята фурна 150 градуса около 15 мин. Щом се извадят се оставят за малко в тавата да се стегнат. После две по две се слепват със сладко. Отгоре се намазват с малко разтопен шоколад и се поръсват с бял кокос и цветни шарени пръчици. Нека ни е вкусно и цветно за Коледа !