Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Чеснови пърленки
Чеснови пърленки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1/2 кг брашно
1 яйце
1 кофичка кисело мляко
1 щипка сода бикарбонат
1 с.л. сол
2–3 с.л. олио
половин кубче мая - 20 гр.
1 ч.л. захар
за намазване:
2 с.л. краве масло
5 скилидки чесън
магданоз
Маята се разтваря със захарта и с малко топла вода. Брашното се пресява. Содата се разтваря в киселото мляко и се прибавя към брашното, слага се и яйцето. Прибавят се разтворената мая, олиото и солта и се замесва меко тесто, което се оставя да втаса 30 минути, покрито с кърпа.
От тестото се късат топки. Оформят се на тънки питки и се мажат с ароматното масло (към разтопеното масло са добавени пресования чесън и накълцания магданоз).
Пърленките се пекат във фурна на 180-200 градуса около 15 минути.
Още рецепти за Други изделия
Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
Солени мъфини със сирене и извара
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Чеснови пърленки
От форум:
От друг сайт: