Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Чабата с маслини
Чабата с маслини

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за една чабата:
300 гр. брашно
230 мл .топла вода
2 с.л. зехтин
1/2 кубче прясна мая
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
50 гр.черни обезкостени маслини
Маята със захарта и половината от водата се смесват и сместа се оставя да шупне. Пресява се брашното. В него се оформя кладенче, в което се слагат солта, зехтина, шупналата смес с маята, останалата вода и нарязаните на ситно маслини. Омесваме за 10-15 мин. с миксер с помощта на приставките за тесто. Тестото е готово, когато започне да се отделя от стените на съда. Оставяме тестото за около час да втаса (докато удвои обема си ).
В набрашнена тавичка оформяме тестото като правоъгълник и правим няколко напречни разреза от горната страна. Печем в предварително загрята фурна, в която сме сложили съд с вода. С помощта на водата се получава уникалната коричка на чабатата. Печем докато хване златиста коричка. След като извадим хляба от фурната покриваме с памучна кърпа.
Още рецепти за Други изделия
Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
Солени мъфини със сирене и извара
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Чабата с маслини
От форум:
От друг сайт:
Живка Андонова