Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Бързи рошави бухти

Бързи рошави бухти

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 яйце
1 щипка сол
2 щипки захар
4 с.л. кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
100 г сирене
1 ч.ч. брашно
олио - за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бързи рошави бухти

Яйцето се чуква в купа и с вилицата се разбива с щипка сол и две щипки захар. Добавя се киселото мляко - 3-4 пълни лъжици, като предварително се разбърква с 1/2 бакпулвер. Натрошава се и сиренето. Брашното предварително се пресява и се сипва постепенно, а след като всичко се поеме добре се добавя още малко брашно - добавяйте и бъркайте, добавяйте и бъркайте. Трябва да се получи много гъсто тесто, което ще започне да се бърка трудно и ще се отдели като топка от стената на купата. Не се меси. Обилно олио се загрява в малка касерола. В една купичка отделно се сипва малко олио, в което се потапят пръстите на ръцете. Откъсва се малко топче от тестото, колкото орехче и с мазни пръсти се разстила в длани като мъничка питка с диаметър 4-5 см. Пускат се по 3-4 бр. в загрялото олио, като се обръщат от двете страни. Изпържват се до златисто.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Бързи рошави бухти


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама