Начало » Тестени изделия » Рецепти за Изделия от бутер тесто » рецепта Бутерки с крем

Бутерки с крем

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет готово бутер тесто

За крема:
900 мл. прясно мляко
2-3 яйца
6 с.л. брашно
1 ч.ч. захар
1 с.л. краве масло
ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бутерки с крем

От фолио оформяме фунийки, бутер тестото режем на лентички около 2 см широки, и увиваме около фунийките от фолио. Печем на 180 градуса /по желание се намазват с жълтък за блясък/. Оставяме ги да се охладят леко в тавата преди да ги извадим.

Приготвяме крема, като жълтъците от яйцата разбиваме със захарта, добавяме малко топла водичка и прибавяме брашното - получава се гъста кашичка. Тази смес разбъркваме внимателно с млякото, добавяме маслото и ванилията и бъркаме докато се сгъсти малко. Като поизстине пълним фунийките. Вече напълнените фунийки ръсим с шоколадови пръчици, пудра захар или топим в орехи - по желание.



Още рецепти за Изделия от бутер тесто

Рецепта за Мигелитос Мигелитос

Рецепта за Рози от ябълки Рози от ябълки

Рецепта за Бутерка с шоколад Бутерка с шоколад

Рецепта за Бутер тарта с домати и лук Бутер тарта с домати и лук

Рецепта за Плетенички от бутер тесто с плънка Плетенички от бутер тесто с плънка

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Бутерки с крем


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама