Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Блини с лимец и червен хайвер

Блини с лимец и червен хайвер

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. лимец
1 1/4 ч.ч. прясно мляко
1 щипка сол
1 ч.л суха мая на Йоткер
2 яйца
1 с.л. олио
1 малка щипка захар
червен хайвер
заквасена сметана
масло - малка бучица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Блини с лимец и червен хайвер

Пресяваме брашното в купа. Слагаме в купата и 1/3 ч.ч лимец. Слагаме 1 ч.л суха мая, малка щипка захар и щипка сол. Разбъркваме сухите съставки. Добавяме вътре 1 1/4 прясно мляко. Разбиваме в отделна купа и 2 яйца. Добавяме при другите съставки и яйцата. Най-накрая добавяме и 2 с.л олио. Объркваме всичко добре с лъжица до гъста и гладка смес. Не трябва да има бучици. Оставяме настрана да си почине за 30 мин. Малко ще бухне. Рецептата е взаимствана от руски сайт.

Намазваме с бучица масло тигана и изливаме с помощта на малък черпак на 4 места, като внимаваме да се образуват малки кръгчета. Печем ги от двете страни до приятен загар. Така се процедира и с остатъка от кашата. Излизат около 26 бр. Нареждаме ги в чиния. Блините поднасяме с 1 ч.л заквасена сметана и 1/2 ч.л червен хайвер.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Блини с лимец и червен хайвер


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама