Публикувана от Веселина Великова на 15 Октомври 2016
![]() | Необходими продукти 1 ч.ч. брашно 1/3 ч.ч. лимец 1 1/4 ч.ч. прясно мляко 1 щипка сол 1 ч.л суха мая на Йоткер 2 яйца 1 с.л. олио 1 малка щипка захар червен хайвер заквасена сметана масло - малка бучица |
Пресяваме брашното в купа. Слагаме в купата и 1/3 ч.ч лимец. Слагаме 1 ч.л суха мая, малка щипка захар и щипка сол. Разбъркваме сухите съставки. Добавяме вътре 1 1/4 прясно мляко. Разбиваме в отделна купа и 2 яйца. Добавяме при другите съставки и яйцата. Най-накрая добавяме и 2 с.л олио. Объркваме всичко добре с лъжица до гъста и гладка смес. Не трябва да има бучици. Оставяме настрана да си почине за 30 мин. Малко ще бухне. Рецептата е взаимствана от руски сайт. Намазваме с бучица масло тигана и изливаме с помощта на малък черпак на 4 места, като внимаваме да се образуват малки кръгчета. Печем ги от двете страни до приятен загар. Така се процедира и с остатъка от кашата. Излизат около 26 бр. Нареждаме ги в чиния. Блините поднасяме с 1 ч.л заквасена сметана и 1/2 ч.л червен хайвер. |