Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Баница с тиква
Баница с тиква
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баници
за плънката:
1 кг тиква
1 чаена чаша захар
2 супени лъжици галета
1 супена лъжица канела
1 чаена чаша счукани на едро орехи
1 ванилия
олио за мазане
Тиквата се настъргва и се смесва със захарта, орехите, канелата, ванилията и галетата. Оставя се за около час да се отцеди течност. Вземат се корите две по две, намазват се с олио и се поръсват с плънката. Завиват се на руло и се поставят в намазаната с олио тава. Пече се на 180 градуса до готовност. Като се изпече, още горещата баница се залива с отцедената течност от плънката и се оставя да изстине.
Още рецепти за Баклави
Датски сладкиш с кафява захар - Брунсвигер
Мусака с грах, печурки и картофи
Кюфтенца с гречка, моркови и лук
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Много е вкусна! Може да се приготви и със запържена плънка.
Не бих отказала едно парче :)
Ако желаете, може да сложите линк към Баница с тиква
От форум:
От друг сайт:
Nikolai Lukov