Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Баница с тиква

Баница с тиква

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баници

за плънката:
1 кг тиква
1 чаена чаша захар
2 супени лъжици галета
1 супена лъжица канела
1 чаена чаша счукани на едро орехи
1 ванилия
олио за мазане

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Баница с тиква

Тиквата се настъргва и се смесва със захарта, орехите, канелата, ванилията и галетата. Оставя се за около час да се отцеди течност. Вземат се корите две по две, намазват се с олио и се поръсват с плънката. Завиват се на руло и се поставят в намазаната с олио тава. Пече се на 180 градуса до готовност. Като се изпече, още горещата баница се залива с отцедената течност от плънката и се оставя да изстине.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар28 Юни 2012
Nikolai Lukov
Идеята е колкото може да бъде по-щадяща за стомаха
Много е вкусна! Може да се приготви и със запържена плънка.
Аватар21 Март 2012
Нина Райчева
Не бих отказала едно парче :)



Ако желаете, може да сложите линк към Баница с тиква


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама