Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Баница с тиква
Баница с тиква

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баници
за плънката:
1 кг тиква
1 чаена чаша захар
2 супени лъжици галета
1 супена лъжица канела
1 чаена чаша счукани на едро орехи
1 ванилия
олио за мазане
Тиквата се настъргва и се смесва със захарта, орехите, канелата, ванилията и галетата. Оставя се за около час да се отцеди течност. Вземат се корите две по две, намазват се с олио и се поръсват с плънката. Завиват се на руло и се поставят в намазаната с олио тава. Пече се на 180 градуса до готовност. Като се изпече, още горещата баница се залива с отцедената течност от плънката и се оставя да изстине.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари

Много е вкусна! Може да се приготви и със запържена плънка.
Не бих отказала едно парче :)
Ако желаете, може да сложите линк към Баница с тиква
От форум:
От друг сайт:
Nikolai Lukov