www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 04 Ноември 2012

Банички с плънка от кайма и гъби

Необходими продукти
за тестото:
700 гр. брашно
сол
1 к.ч. олио
вода

за плънката:
250 гр. кайма
300 гр. гъби
1-2 главички лук
мазнина за пържене
сол
кашкавал за поръсване

Замесете меко тесто от брашното, олиото, водата и солта. Оставете да почине 10-15 минути. В сгорещена мазнина изпържете лука, гъбите и каймата. Добавете сол на вкус. От тестото разточете кори, като ги нарежете на 4 части. Във всяка част наредете от плънката. Завийте плънката и наредете парченцата в сгорещена тава. Преди да извадите тавата, поръсете баничките с настърган кашкавал. Печете до готовност.