Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Баклава с плънка

Баклава с плънка

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баница
5 яйца
2 ванилии
1 бакпулвер
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. нарязани орехови ядки
2 ч.ч. брашно

За сиропа:
2 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Баклава с плънка

Яйцата се разбиват със захарта, добавят се ванилиите, брашното, смесено с бакпулвера и накрая ореховите ядки. В намазана с олио тава се подреждат половината от корите за баница, след това върху тях се сипва сместа и се покрива с останалите кори. Пече се на 200 градуса. Когато изстине се сиропира с горещия сироп.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар15 Януари 2023
Peti A
Вторият път намазап всяка кора с разтопено масло.Редих ги една върху друга, каша и пак намазани с масло кори една върху друга.Нарязах и пак намазана и опекох.Намалих на 1 чаша брашно и сложих 1/2 чаша олио.Така става по-добре.Иначе идеята на рецептата е добра.
Аватар15 Януари 2023
Peti A
Намалих захарта в сиропа на 1 чаша и овеличих водата на 2 и 1/2 чаша.Вътре сложих канела.Направих го вторият път с канела.Смятам че така е по вкусна защото на орехите ходи канела 2 ч.л.
Аватар21 Януари 2012
Нина Райчева
Много вкусно!



Ако желаете, може да сложите линк към Баклава с плънка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама