Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Баклава с плънка
Баклава с плънка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баница
5 яйца
2 ванилии
1 бакпулвер
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. нарязани орехови ядки
2 ч.ч. брашно
За сиропа:
2 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар
Яйцата се разбиват със захарта, добавят се ванилиите, брашното, смесено с бакпулвера и накрая ореховите ядки. В намазана с олио тава се подреждат половината от корите за баница, след това върху тях се сипва сместа и се покрива с останалите кори. Пече се на 200 градуса. Когато изстине се сиропира с горещия сироп.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Намалих захарта в сиропа на 1 чаша и овеличих водата на 2 и 1/2 чаша.Вътре сложих канела.Направих го вторият път с канела.Смятам че така е по вкусна защото на орехите ходи канела 2 ч.л.
Много вкусно!
Ако желаете, може да сложите линк към Баклава с плънка
От форум:
От друг сайт:
Peti A