Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Баклава с кадаиф
Баклава с кадаиф

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет кори
200 г кадаиф
1 пакет разтопено масло
за плънката:
1 ч. ч. счукани орехи
1 с. л. грис
1 ч. л. канела
1/2 ч. ч. захар
за сиропа:
2 ч. ч. захар
2-3 ч. ч. вода
сок от лимон
1 канелена пръчица
Приготвя се сиропа като се смесват водата и захарта и се оставя на котлона за 5 минути. Снема се и добавяме лимонов сок и 1 пръчица канела. Оставяме да се охлади.
В купа смесваме продуктите за плънката.
Разстиламе корите. Първата се намазва с разтопено масло и се поръсва навсякъде с плънката, отгоре се разстила пласт кадаиф около 1 шепа на руло. Хващаме две кори и навиваме на руло. Готовото руло се поставя върху нов лист, намазан с масло и отново се навива. Така се прави и с останалите кори. Получават се 5 дебели рула Нареждат се в намаслена тава, нарязват се на парченца. Отгоре по разрезите се полива с малко олио. Печем в загрята фурна 180 градуса около 35-40 минути до златисто. Изважда се и се залива с вече охладения сироп. След 2 часа е готова, но най-вкусна е на следващия ден! Разкошна баклава е ! Да ви е сладко !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Баклава с кадаиф
От форум:
От друг сайт: