Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Бабините курабии и ментов айрян

Бабините курабии и ментов айрян

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за бабините курабии:
1 ч ч кисело мляко
1 кг брашно
3 жълтъка и 2 цели яйца
4 с л разтопено масло
1 ч ч захар
кора от лимон
1 ч л сода бикарбонат
захар кристал за поръсване

за Ментов айрян:
1 кофичка кисело мляко
5 стръка листата мента
2 с л лимонов сок
1 ч л сол
вода
кубчета лед

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Бабините курабии и ментов айрян

Разбива се содата в киселото мляко да шупне и сипваме в средата на брашното. Добавят се 4 жълтъка и 1 цяло яйце се разбиват със захарта, кора настъргана от лимон и разтопеното масло. Замесваме тесто. Разделих на 2 топки. Всяка се разточва на дебела кора и се изрязват формички. Нареждат се в намаслена тава, отгоре се намазват с разбит белтък и се поръсва захар кристал. Печем в загрята фурна 180 градуса 20-25 мин до златисто.

Приготвяне на Ментов айран:
Всичко се разбива в блендер докато листата мента се накълцат на ситно. Добавя се лед, налива се в чаша и се украсява с листенца мента ! ДА ВИ Е СЛАДКО !!!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Бабините курабии и ментов айрян


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама