Начало » Тестени изделия » Рецепти за Милинки » рецепта Милинки

Милинки

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

20 г мая (едно кубче)
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
300 мл прясно мляко
брашно
50 г. сирене
50 г. кашкавал
100 г. краве масло
1 яйце
2 с.л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Милинки

Маята се размива в 200 мл прясно мляко, прибавят се брашното, захарта и солта. Замесва се твърдо тесто. Правят се топки и се подреждат плътно една до друга в тавичка, намаслена с масло и посипана с брашно. Върху всяка топка се поставя по една бучица сирене.

Разбиват се яйцето, останалото прясно мляко (100 мл), маслото и 2 с.л. брашно. Със сместа се заливат милинките. Отгоре по желание се настъргва кашкавал. Пекат се в силна фурна.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар21 Септември 2011
Илияна Димова
Много вкусна закуска! Брашното за заливката леко запържвам в маслото с малко сол и тогава смесвам с яйцето и прясното мляко и поливам милинките преди печене.



Ако желаете, може да сложите линк към Милинки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама