Начало » Тестени изделия » Рецепти за Милинки » рецепта Милинки

Милинки

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

20 г мая (едно кубче)
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
300 мл прясно мляко
брашно
50 г. сирене
50 г. кашкавал
100 г. краве масло
1 яйце
2 с.л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Милинки

Маята се размива в 200 мл прясно мляко, прибавят се брашното, захарта и солта. Замесва се твърдо тесто. Правят се топки и се подреждат плътно една до друга в тавичка, намаслена с масло и посипана с брашно. Върху всяка топка се поставя по една бучица сирене.

Разбиват се яйцето, останалото прясно мляко (100 мл), маслото и 2 с.л. брашно. Със сместа се заливат милинките. Отгоре по желание се настъргва кашкавал. Пекат се в силна фурна.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар21 Септември 2011
Илияна Димова
Много вкусна закуска! Брашното за заливката леко запържвам в маслото с малко сол и тогава смесвам с яйцето и прясното мляко и поливам милинките преди печене.



Ако желаете, може да сложите линк към Милинки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама