www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 07 Януари 2013

Линцер сладки

Необходими продукти
500 гр.брашно
200 гр.пудра захар
4 жълтъка
1 портокал (само кората)
1 ч.л. канела
2 ванилии
1 голямо пакетче масло (250 гр.)
1 кофичка течен шоколад (200 гр.)

Тези сладки по оригинална рецепта се правят с малко прозорче, но в този случай съм използвала две еднакви половини за слепване и вместо с традиционното сладко за слепване ги направих с  течен шоколад.

Пресяваме брашното с пудрата захар, канелата и ванилията и към тази суха смес добавяме разбитите жълтъци. Настъргваме кората на портокала и също добавяме към сместа. Маслото нарязваме на малки парченца и добавяме постепенно. При разбъркването му с другите съставки се получават трохи като за маслено тесто. Щом го омесите добре на кухненския плот, маслото ще се стопи от температурата на ръцете ви и ще се получи много меко, плътно и наистина ароматно тесто. Според оригиналната рецепта, тестото увито във фолио трябва да престои за два часа в хладилник, но аз го оставям за цяла нощ или дори денонощие. Това не влияе на вкусовите качества на сладките.

Когато дойде моментът за изпичане на сладките, изваждаме тестото от хладилника и го разточваме на кора с дебелина около 0.5 мм. Изрязваме с формички за сладки четен брой фигурки. Печем в загрята фурна за около 10-12 мин, не повече. Задължително внимаваме да не препечем сладките или дори да допуснем краищата им да покафенеят, защото това ще навреди не само на визията им, но и ще промени вкуса им. Когато са напълно изстинали, слепваме сладките две по две с течен шоколад.