Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Лемингтън / Lamington

Лемингтън / Lamington

Разпечатай

от готварската книга на zory georgieva

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
2 ч.ч. брашно
3/4 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
1 ванилия
щипка сол
4 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. масло (113 г) или 125 мл олио

за заливката:

200 г черен шоколад
100 мл течна сметана

за овалване:
орехи или кокосови стърготини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лемингтън / Lamington

Разбиваме олиото или маслото със захарта, докато стане пухкава смес. Започнете да прибавяте едно по едно яйцата, като разбивате докато се поемат изцяло от сместа.

В друга купа пресяваме брашното и прибавяме останалите сухи съставки. След това започваме да прибавяме редувайки, като продължаваме да разбиваме сухата смес и млякото!

Готовата смес изсипете в тава, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Готовият блат оставяме да се охлади. Нарязваме го на квадрати / правоъгълници.

Заливката приготвяме като на водна баня разтопяваме шоколада и сметаната.

Накрая овалваме в орехи или кокосови стърготини



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Лемингтън / Lamington


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама