Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Царски сарми

Царски сарми

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

10-12 листа кисело зеле
600 г свинско месо (нарязано на дребни парчета)
1 глава лук
2-3 чушки
1 морков
150 г гъби
черен пипер
чубрица
2 ч.л. от моята домашна универсална подправка (3 вида лук, чушки, моркови, магданоз, копър и целина нарязани на много ситно и сол)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Всичките продукти се нарязват и смесват заедно с подправките. Разбърква се добре и с тази смес се пълнят и завиват зелевите листа. Средната част на зелката, нарежете на ситно, овкусете я с олио, червен пипер и подправки. Изсипете в съда, в който ще приготвяте сармите. Наредете ги върху зелето и сипете около 2 ч.ч. топла вода. Поръсете ги с малко червен пипер и захлупете съда. Печете във фурна до пълна готовност.


Продукти: кисело зеле, свинско месо, лук, чушки, моркови, гъби, черен пипер, чубрица, универсална подправка, магданоз, копър, целина, сол

Тагове: Българска кухня, Рецепти за Йордановден

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Сарми с кълцано месо
Сарми и чушки с кълцано месо

Последни статии

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Царски сарми


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама