Начало » Предястия » Рецепти за Студени предястия » рецепта Солената торта на мама

Солената торта на мама

Разпечатай

от готварската книга на Гергана Коджабашийска

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6 сварени яйца
2-4 сварени картофа
някакъв колбас /най - подходящи са кренвиршите/
лютеница
сирене
кисели краставици
кашкавал
майонеза
кисело мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Солената торта на мама

За целта е нужно да имате специална форма за кекс, стените на която се отделят.

1. Намачкайте добре сварените картофи, така че да се получи еднородна смес и овкусете със сол. Поставете във формата за кекс и загладете добре. Притискайте хубаво във всички ъгли, за да не останат дупчици, които да развалят вида на тортата. Височината на първия ред трябва да е някъде 2 см, не повече.

2. Отделете белтъците от жълтъците и ги настържете, поставете във формата, отново притискайки. Жълтъците остават за украса на тортата.

3. Настържете кренвиршите или колбасът, който сте си избрали и поставете във формата, разпределете равномерно.

4. Намачкайте сиренето и смесете с лютеницата, изсипете във формата и отново загладете.

5. Настърежете кисели краставички и оставете за малко да се отцедят, за да не стане прекалено водниста тортата. Поставете отново във формата, разпределяйки ги равномерно.

6. Настържете кашкавала, отново равномерно разпределете.

7. Разбийте майонеза с кисело мляко и изсипете във формата.

8. Настържете жълтъците най - отгоре директно във формата, защото иначе ще се сплескат и няма да да стоят красиво. По желание може да украсите с маслини, които предварително сте разрязали на четири и сте им отстранили костилките.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Солената торта на мама


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама