Начало » Предястия » Рецепти за Студени предястия » рецепта Маринован сафрид

Маринован сафрид

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 кг сафрид
2 кг морска сол, може и нормална
няколко дафинови листа
черен пипер на зърна
олио за заливане
оцет

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Маринован сафрид

Сафридът е изчистен от вътрешностите и е без главите. Измит добре, отцеден. В съд с капак се слагат ред риби, ред сол, и така докато се свършат. Вътре също посипваме, за да се осоли много добре отвсякъде рибата. Затварят се с капак и престояват на хладно пет дни. Измиват се от солта и се слагат в разтвор от равни части оцет и вода, за още 24 часа. Разтворът трябва да ги покрива, затова се притискат с чиния или друго. Изваждат се от оцетения разтвор и се отцеждат в гевгир много добре. Подреждаме ги в буркани или в друг съд, като между тях се слагат тук там дафинови листчета, черен пипер на зърна. Подреждаме ги плътно в бурканите.

В дълбока малка тенджерка загряваме олио и с малка хапка до златисто проверяваме за готовност на олиото. Оставяме препърженото олио да се охлади напълно. С него заливаме рибите в буркана или в съда. Ако са за зимата, стерилизираме 5 мин бурканите за капачките. С препърженото и охладено олио заливаме до горе съдържанието в бурканите. По този начин рибата се запечатва. Ако е за бърза консумация ги слагаме в съд с капак и в хладилника. Когато извадим за мезе от този маринован сафрид, може леко да изцедим сок от лимон и да гарнираме със ситно нарязан лук, може и поръсен с копър или дресинг. Лесна и много вкусна! Пие и вино, и ракия!



Още рецепти за Студени предястия

Рецепта за Обикновена туршия Обикновена туршия

Рецепта за Разядка със сухари и зехтин Разядка със сухари и зехтин

Рецепта за Яйчена салата с шунка и царевица Яйчена салата с шунка и царевица

Рецепта за Лека салата Лека салата

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Маринован сафрид


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама