Начало » Предястия » Рецепти за Студени предястия » рецепта Маринован сафрид

Снимка 1 от рецепта за Маринован сафридСнимка 2 от рецепта за Маринован сафридСнимка 3 от рецепта за Маринован сафридСнимка 4 от рецепта за Маринован сафридСнимка 5 от рецепта за Маринован сафридСнимка 6 от рецепта за Маринован сафридСнимка 7 от рецепта за Маринован сафридСнимка 8 от рецепта за Маринован сафрид
1 2 3 4 5 6 7 8

Още рецепти за Студени предястия

Рецепта за Обикновена туршия Обикновена туршия

Рецепта за Разядка със сухари и зехтин Разядка със сухари и зехтин

Рецепта за Яйчена салата с шунка и царевица Яйчена салата с шунка и царевица

Рецепта за Лека салата Лека салата

Маринован сафрид

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 кг сафрид
2 кг морска сол, може и нормална
няколко дафинови листа
черен пипер на зърна
олио за заливане
оцет

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Маринован сафрид

Сафридът е изчистен от вътрешностите и е без главите. Измит добре, отцеден. В съд с капак се слагат ред риби, ред сол, и така докато се свършат. Вътре също посипваме, за да се осоли много добре отвсякъде рибата. Затварят се с капак и престояват на хладно пет дни. Измиват се от солта и се слагат в разтвор от равни части оцет и вода, за още 24 часа. Разтворът трябва да ги покрива, затова се притискат с чиния или друго. Изваждат се от оцетения разтвор и се отцеждат в гевгир много добре. Подреждаме ги в буркани или в друг съд, като между тях се слагат тук там дафинови листчета, черен пипер на зърна. Подреждаме ги плътно в бурканите.

В дълбока малка тенджерка загряваме олио и с малка хапка до златисто проверяваме за готовност на олиото. Оставяме препърженото олио да се охлади напълно. С него заливаме рибите в буркана или в съда. Ако са за зимата, стерилизираме 5 мин бурканите за капачките. С препърженото и охладено олио заливаме до горе съдържанието в бурканите. По този начин рибата се запечатва. Ако е за бърза консумация ги слагаме в съд с капак и в хладилника. Когато извадим за мезе от този маринован сафрид, може леко да изцедим сок от лимон и да гарнираме със ситно нарязан лук, може и поръсен с копър или дресинг. Лесна и много вкусна! Пие и вино, и ракия!


Продукти: сол, сафрид, дафинов лист, черен пипер, оцет, олио

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Сафрид на фурна
Сафрид с марината на скара

Последни статии

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Маринован сафрид


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама