Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с ябълки и кафява захар

Сладкиш с ябълки и кафява захар

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2/3 ч.ч кафява захар Мусковадо
1/3 ч.ч бяла захар
1 ябълка Грени Смит - голяма
60 г. натрошени бадеми
1 ч.ч бяло пшенично брашно тип 500 на София Мел
½ ч.ч пълнозърнесто брашно тип 1850 на София Мел
1 ч.ч кисело мляко 2 %
1 ч.л сода за хляб
3 яйца - големи
½ ч.ч олио
масло-за намазване на тавата
брашно-за набрашняване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Вадим яйцата на стайна температура заедно с киселото мляко. В купа слагаме бялата захар, захарта Мусковадо и яйцата. С миксер разбиваме заедно двата вида захар и яйцата много добре. Разбиваме дълго време. Трябва да стане гъста, ароматна и със светло кафяв цвят смес. В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме. Оставяме я да шупне и след това я прибавяме в купата. Разбиваме с миксера. Добавяме олиото и пак разбъркваме. Пресяваме двата вида брашно със сито и го прибавяме постепенно в купата и разбиваме с миксера. Почистваме ябълката и белим кората и. Режем ябълката на малки кубченца. Добавяме ги вътре плюс натрошените бадеми и разбъркваме с голяма лъжица много добре. Мажем тава с диаметър 26 см. с масло и набрашняваме с брашно. Набрашних с пълнозърнесто брашно. Изсипваме кашата и заглаждаме с лъжица. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като изпечем режем на ромбове и нареждаме в чиния. Да ви е сладко! Сладкишът става мек и много вкусен, с карамелен вкус, усеща се ябълката и натрошените бадеми.


Продукти: кафява захар, захар, ябълки, бадеми, брашно, кисело мляко, сода за хляб, яйца, олио, краве масло

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Сладкиш с ябълка и орехи
Сладкиш с ябълки
Сладкиш с ябълки
Сладкиш с ябълки - II вариант
Сладкиш с ябълки и още нещо

Последни статии

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Специалисти като д-р Огнян Пелов са на мнение, че мазнините в никакъв случай не са „злодеите“, за които всеки ги смята, като според д-р Пелов мазнините не покачват нивата на холестерол в кръвта, нито пък отключват пътя към надебеляването.
още »

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Сладкиш с ябълки и кафява захар


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама