Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сиропиран десерт с какао, канела и амарето

Сиропиран десерт с какао, канела и амарето

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 с.л Амарето
2 с.л маргарин с масло - /немско от Лидл/
1 1/3 ч.ч вода
1 1/2 ч.ч бяла кристална захар
3 с.л какао
½ ч.ч  тръстикова захар
1 ч.ч брашно тип 650
1 пакетче бакпулвер
1 ч.л канела
1 малка щипка сол
4 яйца - домашни кокоши големи
олио - за намазване на тавата
брашно - за набрашняване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашното и в него слагаме бакпулвера и разбъркваме. Изкарваме яйцата на стайна температура. Яйцата и малко щипка сол ги слагаме в купа. С миксер ги разбиваме много добре и продължително. Към тях слагаме ½ ч.ч тръстикова захар и ½ ч.ч бяла кристална захар и продължаваме да разбиваме пак с миксера. Като стане готова сместа прибавяме бавно лъжица по лъжица брашното, разбивайки с миксера до гладка еднородна смес. Най-накрая слагаме Амарето и объркваме много добре. Намазваме и набрашняваме тавата. Изсипваме кашата. Заглаждаме я. Включваме предварително фурната на 170 градуса. Печем до готовност. Като стане готов сладкиша го изкарваме да изстине. Взимаме клечка за зъби и го дупчим на много места. В тенджерка на котлона слагаме 1 1/3 ч.ч вода, 1 ч.ч захар бяла кристална, 2 с.л маргарин с масло /немско от Лидл/, какаото и канелата и оставяме да заври. Разбъркваме няколко пъти сиропа. Заливаме вече готовия сироп с помощта на черпак върху сладкиша на части, чакаме да попие и пак поливаме и така докато свърши, не наведнъж. Оставяме за 1 ден да попие сиропа в сладкиша. Режем като торта.


Продукти: Амарето, маргарин, захар, какао, тръстикова захар, брашно, бакпулвер, канела, сол, яйца, олио

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Сиропиран кекс
Сиропиран сладкиш `Рафаело`
Сиропиран сладкиш с орехи

Последни статии

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Сиропиран десерт с какао, канела и амарето


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама