Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сиропиран десерт с какао, канела и амарето

Сиропиран десерт с какао, канела и амарето

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 с.л Амарето
2 с.л маргарин с масло - /немско от Лидл/
1 1/3 ч.ч вода
1 1/2 ч.ч бяла кристална захар
3 с.л какао
½ ч.ч  тръстикова захар
1 ч.ч брашно тип 650
1 пакетче бакпулвер
1 ч.л канела
1 малка щипка сол
4 яйца - домашни кокоши големи
олио - за намазване на тавата
брашно - за набрашняване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сиропиран десерт с какао, канела и амарето

Пресяваме брашното и в него слагаме бакпулвера и разбъркваме. Изкарваме яйцата на стайна температура. Яйцата и малко щипка сол ги слагаме в купа. С миксер ги разбиваме много добре и продължително. Към тях слагаме ½ ч.ч тръстикова захар и ½ ч.ч бяла кристална захар и продължаваме да разбиваме пак с миксера. Като стане готова сместа прибавяме бавно лъжица по лъжица брашното, разбивайки с миксера до гладка еднородна смес. Най-накрая слагаме Амарето и объркваме много добре. Намазваме и набрашняваме тавата. Изсипваме кашата. Заглаждаме я. Включваме предварително фурната на 170 градуса. Печем до готовност. Като стане готов сладкиша го изкарваме да изстине. Взимаме клечка за зъби и го дупчим на много места. В тенджерка на котлона слагаме 1 1/3 ч.ч вода, 1 ч.ч захар бяла кристална, 2 с.л маргарин с масло /немско от Лидл/, какаото и канелата и оставяме да заври. Разбъркваме няколко пъти сиропа. Заливаме вече готовия сироп с помощта на черпак върху сладкиша на части, чакаме да попие и пак поливаме и така докато свърши, не наведнъж. Оставяме за 1 ден да попие сиропа в сладкиша. Режем като торта.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сиропиран десерт с какао, канела и амарето


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама