Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пици » рецепта Сицилианска пица

Сицилианска пица

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. брашно
25 гр. мая
200 мл. прясно мляко (затоплено, но не горещо)
60 мл. зехтин
250 мл. топла вода
1 ч.л. сол

За гарниране:
400 гр. моцарела или настърган кашкавал
1/2 ч.ч. доматено пюре или 1-2 домата
шунка
1 ч.л. сух риган

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Маята със солта се разтваря в малко топла вода. Брашното се смесва със зехтина, добавят се маята и прясното мляко и се меси. Прибавя се по малко от водата, докато се получи меко тесто. Оставя се да втаса около 1 час, докато удвои обема си.

След това тестото се разстила на тънък пласт в голяма тава върху хартия за печене. Запича се около 10 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. Като хване коричка се изважда и се слагат настърганата моцарела или кашкавал, отгоре нарязаните на много тънки филийки домати, поръсва се с ригана, отгоре се слага тънко нарязаната шунка и се поръсва с още малко кашкавал. Връща се във фурмата да се запече.


Продукти: брашно, мая, прясно мляко, зехтин, сол, моцарела, кашкавал, домати, шунка, риган

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар19 Януари 2012
Шери Курт
Вкусничко!



Ако желаете, може да сложите връзка към Сицилианска пица


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear