Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пици » рецепта Пица с пресни печурки и колбас

Пица с пресни печурки и колбас

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 г мек колбас
4 бр. пресни гъби печурки
150 гр. кашкавал
4 с.л лютеница
2 - 3 ч.ч брашно
1 ч.ч топла вода + 1 с.л брашно
1 щипка сол
1 щипка захар
½ кубче мая
2 щипки чубрица
1 с.л олио
2-3 с.л олио за намазване на тавата
1-2 с.л олио за намазване на тестото

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашното и в него правим кладенче. В топла вода слагаме маята и 1 с.л брашно и захарта. Разбъркваме да стане на кашичка. Размиваме добре маята. Покриваме с кърпа на топло да се активира. В брашното слагаме солта и маята със захарта и водата. Добавяме и 1 с.л олио. Набрашняваме си масата. Замесваме тестото. Намазваме го леко с олио. Оставяме го да втаса на топло за 40 – 50 мин., покрито с кърпа. Като втаса тестото го разстиламе в намазана с олио това и леко набрашнена. Намазваме я с лютеницата с помоща на лъжица. Нарязваме мекия салам на кубчета. Кашкавалът го настъргваме с ренде. Нарязваме печурките на тънки парченца. Отгоре нареждаме гъбите. После слагаме равномерно навсякъде нарязания на кубчета салам. Поръсваме с чубрица. Разпределяме кашкавала най-отгоре. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като се изпече пицата я режем на триъгълници.


Продукти: колбас, гъби, печурки, кашкавал, лютеница, брашно, вода, сол, захар, мая, чубрица, олио

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пица със салам и чушка
Пица с кашкавал, сирене и луканков салам
Пица с шунка, сирене и кашкавал
Пица със сирене, филе и пресни домати

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Пица с пресни печурки и колбас


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама