Публикувана от Az-gotvia .bg на 01 Ноември 2011
Необходими продукти 500 гр. брашно 25 гр. мая 200 мл. прясно мляко (затоплено, но не горещо) 60 мл. зехтин 250 мл. топла вода 1 ч.л. сол За гарниране: 400 гр. моцарела или настърган кашкавал 1/2 ч.ч. доматено пюре или 1-2 домата шунка 1 ч.л. сух риган | |
Маята със солта се разтваря в малко топла вода. Брашното се смесва със зехтина, добавят се маята и прясното мляко и се меси. Прибавя се по малко от водата, докато се получи меко тесто. Оставя се да втаса около 1 час, докато удвои обема си. След това тестото се разстила на тънък пласт в голяма тава върху хартия за печене. Запича се около 10 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. Като хване коричка се изважда и се слагат настърганата моцарела или кашкавал, отгоре нарязаните на много тънки филийки домати, поръсва се с ригана, отгоре се слага тънко нарязаната шунка и се поръсва с още малко кашкавал. Връща се във фурмата да се запече. |