Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Руло с плънка и много подправки

Руло с плънка и много подправки

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг кайма - смес телешка и свинска
2 филии стар хляб
1 кромид лук
2 ч.л галета
2 яйца
черен пипер
риган
мащерка
червен пипер
лют кимион
чесън на прах
1 ч.ч настърган кашкавал
3 мариновани краставички
2 моркова
3 яйца
200 мл. бульон
олио за намазвана на тавата
4 с.л олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистваме лука и го нарязваме ситно. Смесваме двата вида кайма. Каймата я слагаме в тава. Вътре прибавяме хлебните трохи. Стар хляб се нарязва на хапки и се запича на сухари във фурната. Нужни са ни 2 филии. Натрошаваме на трохи. Добавяме черен пипер на вкус. Слагаме също на вкус и червен лют пипер, мащерка и риган, чесън на прах, кимион. Чукваме две яйца. Омесваме каймата с другите продукти, които сложихме. Слагаме я за кратко в хладилника, покрита с фолио.

Разстиламе каймата с дебелина около 2 см. върху влажна кърпа с форма на правоъгълника. Трябва да е колкото тавата, в която ще се пече рулото. Сваряваме яйцата в подходящ съд до твърдо сварени. Обелваме ги. Сваряваме морковите, които предварително сме почистили. Нарязваме морковите на ивички. Маринованите краставички също ги режем на ивички. По дължина нареждаме едни след други яйцата, морковите и краставичките. Навиваме рулото с помощта на кърпата. Намазваме тавата с олио. Слагаме рулото с ръба надолу в тавата, в която ще печем. От двете страни на рулото наливаме бульон и поливаме с олиото. Отгоре поръсваме с малко галета. Завиваме с фолио. Печем в загрята на 190 градуса фурна около 40 мин. Настъргваме кашкавала с ренде. Вадим рулото и го поръсваме с кашкавала и печем за 10 минути до готовност. След като поизстине го режем и сервираме.


Продукти: кайма, хляб, лук, галета, яйца, черен пипер, риган, мащерка, червен пипер, лют кимион, чесън на прах, кашкавал, мариновани краставички, моркови, яйца, бульон, олио

Тагове: Рецепти с варени яйца

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Руло Стефани
Руло Стефани - II вариант
Руло Стефани - III вариант

Последни статии

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Специалисти като д-р Огнян Пелов са на мнение, че мазнините в никакъв случай не са „злодеите“, за които всеки ги смята, като според д-р Пелов мазнините не покачват нивата на холестерол в кръвта, нито пък отключват пътя към надебеляването.
още »

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Руло с плънка и много подправки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама