Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Пълнени патладжани с кайма

Снимка 1 от рецепта за Пълнени патладжани с каймаСнимка 2 от рецепта за Пълнени патладжани с каймаСнимка 3 от рецепта за Пълнени патладжани с каймаСнимка 4 от рецепта за Пълнени патладжани с каймаСнимка 5 от рецепта за Пълнени патладжани с каймаСнимка 6 от рецепта за Пълнени патладжани с каймаСнимка 7 от рецепта за Пълнени патладжани с каймаСнимка 8 от рецепта за Пълнени патладжани с каймаСнимка 9 от рецепта за Пълнени патладжани с каймаСнимка 10 от рецепта за Пълнени патладжани с кайма
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Още рецепти за Ястия с мляно месо

Рецепта за Пълнени пиперки на фурна Пълнени пиперки на фурна

Рецепта за Мусака `Ники` Мусака `Ники`

Рецепта за Пържени кюфтета с подправки Пържени кюфтета с подправки

Рецепта за Картофки с наденички Картофки с наденички

Пълнени патладжани с кайма

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 големи патладжана
500 грама кайма
1 глава лук
150 г сирене
100 г настърган кашкавал
2 яйца
1 глава чесън

подправки: сол, чубрица, черен пипер, кимион, къри, и още по желание
пресен магданоз, ситно нарязан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пълнени патладжани с кайма

Патладжаните се измиват и разрязват на две по дължина, посоляват се и се оставят 30 мин да се отцедят от горчивия и тъмен сок. След това се измиват, подсушават и издълбават, като вътрешността им се използва. А самите патладжани се пускат във вряща вода за две до три минути.

В тенджера задушаваме ситно нарязания лук много добре, до готовност, добавяме и нарязаната вътрешност на всички патладжани. Тази смес трябва да стане добре омекнала и леко я оставяме да се охлади настрани. В купа се смесват: каймата (сурова), яйцата, натрошеното сирене, изпържената вътрешна част с лука, счуканият чесън или на прах, черен пипер (млян), чубрица. Фурната е предварително загрята на силно. Патладжаните се пълнят със сместа и се подравняват отгоре леко. Нареждат се в тава, леко омазнена с олио. Печем с фолио около половин час. Когато са почти готови ги поръсваме с настърган кашкавал и допичаме, но фурната се намалява до средна температура. Изпечените патладжани поръсваме с готово доматено пюре и отново допичаме за няколко минути. Поръсваме със ситно нарязания магданоз. Магданозът може да се сложи и в самата плънка.


Продукти: патладжан, кайма, лук, сирене, кашкавал, яйца, чесън, сол, чубрица, черен пипер, кимион, къри, магданоз

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пълнени патладжани
Пълнени патладжани /Папуцаки-Гърция/
Пълнени патладжани с пиле

Последни статии

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Пълнени патладжани с кайма


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама