Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Пълнени патладжани с кайма

Пълнени патладжани с кайма

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 големи патладжана
500 грама кайма
1 глава лук
150 г сирене
100 г настърган кашкавал
2 яйца
1 глава чесън

подправки: сол, чубрица, черен пипер, кимион, къри, и още по желание
пресен магданоз, ситно нарязан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Патладжаните се измиват и разрязват на две по дължина, посоляват се и се оставят 30 мин да се отцедят от горчивия и тъмен сок. След това се измиват, подсушават и издълбават, като вътрешността им се използва. А самите патладжани се пускат във вряща вода за две до три минути.

В тенджера задушаваме ситно нарязания лук много добре, до готовност, добавяме и нарязаната вътрешност на всички патладжани. Тази смес трябва да стане добре омекнала и леко я оставяме да се охлади настрани. В купа се смесват: каймата (сурова), яйцата, натрошеното сирене, изпържената вътрешна част с лука, счуканият чесън или на прах, черен пипер (млян), чубрица. Фурната е предварително загрята на силно. Патладжаните се пълнят със сместа и се подравняват отгоре леко. Нареждат се в тава, леко омазнена с олио. Печем с фолио около половин час. Когато са почти готови ги поръсваме с настърган кашкавал и допичаме, но фурната се намалява до средна температура. Изпечените патладжани поръсваме с готово доматено пюре и отново допичаме за няколко минути. Поръсваме със ситно нарязания магданоз. Магданозът може да се сложи и в самата плънка.


Продукти: патладжан, кайма, лук, сирене, кашкавал, яйца, чесън, сол, чубрица, черен пипер, кимион, къри, магданоз

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пълнени патладжани
Пълнени патладжани /Папуцаки-Гърция/
Пълнени патладжани с пиле

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Пълнени патладжани с кайма


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама