Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Мусака `Ники`
Мусака `Ники`
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Картофите се нарязват на кубчета, количеството им да е според тавата. Нарязаните картофи се измиват и минават през гевгир да се отцедят. Разделяме ги на две и сипваме половината върху дъното на тавата докато се образува плътен пласт с дебелина 1,5 см. В тенджера с един пръст олио задушаваме ситно нарязаните лук и моркови на среден огън до омекване. Морковите може и на ренде. Когато са добре задушени добавяме и каймата и с дървена лъжица я бъркаме, докато стане на трохи. Добавяме към каймата с лука и морковите червения пипер и горните подправки. Добавяме и доматеното пюре и всичко добре разбъркваме. Сипваме със супена лъжица от сместа върху пласта от картофи навсякъде да има. Разпределяме я много добре. Върху пласта от кайма сипваме пак един пласт от картофи. С ръка леко притискаме и подравняваме нивото им. Добавяме топла вода в тавата да покрие продуктите. Пак леко поръсваме с черен пипер, сол и чубрица. През това време, докато мусаката се пече във фурната в купа си правим заливката.Тя е от: 2 яйца, 2 с.л. брашно, 2 по 125 г кисело мляко, сол, 0,5 ч.ч. прясно мляко, 100 г настърган кашкавал. Изваждаме готовото ястие от фурната и със супена лъжица сипваме навсякъде от сместа с яйцата. Заглаждаме леко и допичаме до златист загар. Режем изпечената мусака на порции. Големината им е по желание.
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Мусака `Ники`
От форум:
От друг сайт: