Начало » Тестени изделия » Рецепти за Соленки » рецепта Пурички с прошуто и рукола

Пурички с прошуто и рукола

Разпечатай

от готварската книга на Марина Голева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч. брашно
½ ч.ч вода
1/3 ч.ч прясно мляко
1/3 ч.ч зехтин
2 шепи рукола
5 гр. суха мая
1 жълтък за намазване
сусам за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пурички с прошуто и рукола

За приготвяне на тестото първо разтворете маята в млякото, като предварително затоплете млякото до около 40 градуса. Прибавете 1/2 ч.ч. брашно и захарта. Разбъркайте добре, да се получи гъста каша. Оставете да втаса. Прибавете готовата смес към останалите продукти - брашно, вода, зехтин и ситно нарязана рукола (руколата трябва да бъде подсушена) и започнете да месите. Тестото трябва да стане еластично и меко. Оставете тестото да втаса (да удвои размера си двойно).

Разделете тестото на две топки. Върху набрашнена повърхост разточете на правоъгълна форма всяка от топките. Разделете правоъгълника на квадрати. Във всеки квадрат сложете лента прошуто и завийте на панделка. Намажете пуричките с жълтък и поръсете със сусам. Оставете готовите пурички да втасат втори път за около 15 минути.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути отгоре и отдолу. Получават се около 30 пурички. Добър апетит!

Готвенето като страст и въображение... https://magecreations.blogspot.com



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пурички с прошуто и рукола


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди