www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марина Голева на 31 Август 2012

Пурички с прошуто и рукола

Необходими продукти
2 ч.ч. брашно
½ ч.ч вода
1/3 ч.ч прясно мляко
1/3 ч.ч зехтин
2 шепи рукола
5 гр. суха мая
1 жълтък за намазване
сусам за поръсване

За приготвяне на тестото първо разтворете маята в млякото, като предварително затоплете млякото до около 40 градуса. Прибавете 1/2 ч.ч. брашно и захарта. Разбъркайте добре, да се получи гъста каша. Оставете да втаса. Прибавете готовата смес към останалите продукти - брашно, вода, зехтин и ситно нарязана рукола (руколата трябва да бъде подсушена) и започнете да месите. Тестото трябва да стане еластично и меко. Оставете тестото да втаса (да удвои размера си двойно).

Разделете тестото на две топки. Върху набрашнена повърхост разточете на правоъгълна форма всяка от топките. Разделете правоъгълника на квадрати. Във всеки квадрат сложете лента прошуто и завийте на панделка. Намажете пуричките с жълтък и поръсете със сусам. Оставете готовите пурички да втасат втори път за около 15 минути.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути отгоре и отдолу. Получават се около 30 пурички. Добър апетит!

Готвенето като страст и въображение... https://magecreations.blogspot.com