Начало » Тестени изделия » Рецепти за Соленки » рецепта Соленки с пълнозърнесто брашно

Соленки с пълнозърнесто брашно

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 мл. прясно мляко
3 ч.ч пълнозърнесто брашно
2/3 ч.л сода за хляб
½ ч.л сол
ким
сусам
шарена сол
риган
2/3 ч.ч мас
1 яйце
2/3 ч.ч настърган кашкавал
2/3 ч.ч сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашното със сито. Правим кладенче по средата и вътре слагаме 1 жълтък, ½ ч. сол. Солта зависи от това дали е солено сиренето и кашкавала. Настъргваме кашкавал и го слагаме при брашното. Натрошаваме сиренето и го слагаме и него вътре. Добавяме маста без да я размекваме. В прясното мляко слагаме содата и разбъркваме. Прибавяме и него при другите съставки. Замесваме меко тесто. Набрашняваме плота с малко брашно и доомесваме тестото.

Разделяме тестото на две части и оформяме две топки. Разточваме едната топка с къса точилка. С формички си правим фигурки-цвете и сърце. Мажем соленките с разбит белтък и поръсваме със сусам и ким. Другата топка разточваме и режем на ленти по дължина с къдраво ножче. Мажем соленките с разбит белтък и ръсим с сух риган, шарена сол и сусам. В тавата на фурната, покрита с хартия за печене, редим соленките и печем на 220 градуса до готовност.


Продукти: прясно мляко, брашно, сода за хляб, сол, ким, сусам, шарена сол, риган, мас, яйце, кашкавал, сирене

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Соленки
Соленки "Кашкавалки"
Соленки от парено тесто
Соленки със свинска мас
Соленки с кашкавал

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Соленки с пълнозърнесто брашно


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама