Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пиле с ориз по китайски

Пиле с ориз по китайски

Разпечатай

от готварската книга на Нина Райчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. дългозърнест ориз
1 пилешко филе "пеперуда"
150 г сладка царевица от консерва
150 г зелен грах от консерва
2 моркова
1/4 от малка зелка
1 яйце
сол и/или соев сос
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Оризът се измива неколкократно, да се отмие максимално съдържащото се нишесте. След това се сварява в две части вода и се изплаква и изцежда.

Пилешкото месо се нарязва на хапки или жулиени и се запържва до зачервяване в малко олио. Отцежда се от мазнината.

В същото олио се запържват нарязаните на жулиени моркови и зеле леко да омекнат и се изваждат от мазнината.

В горещото олио се изсипва свареният вече ориз и се пържи за няколко минути. Добавят се месото, морковите, зелето и отцедените царевица и грах. Чуква се яйцето и се разбърква. Овкусява се. Ястието се сваля от огъня и се поднася топло.


Продукти: ориз, пилешко филе, царевица, грах, моркови, зеле, яйца, сол, соев сос, олио

Тагове: Китайска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

След Великден: Какво да сготвим с варени яйца

След Великден: Какво да сготвим с варени яйца

За Великден обикновено боядисваме доста яйца, които не успяваме да изядем, а с тях можем да приготвим различни вкусни ястия.
още »

Яжте зеленолистни зеленчуци всеки ден, за да подмладите мозъка си с 11 години

Яжте зеленолистни зеленчуци всеки ден, за да подмладите мозъка си с 11 години

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Термичната обработка прави някои зеленчуците по-полезни

Термичната обработка прави някои зеленчуците по-полезни

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Пиле с ориз по китайски


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама