Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пиле с ориз по китайски

Пиле с ориз по китайски

Разпечатай

от готварската книга на Нина Райчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. дългозърнест ориз
1 пилешко филе "пеперуда"
150 г сладка царевица от консерва
150 г зелен грах от консерва
2 моркова
1/4 от малка зелка
1 яйце
сол и/или соев сос
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Оризът се измива неколкократно, да се отмие максимално съдържащото се нишесте. След това се сварява в две части вода и се изплаква и изцежда.

Пилешкото месо се нарязва на хапки или жулиени и се запържва до зачервяване в малко олио. Отцежда се от мазнината.

В същото олио се запържват нарязаните на жулиени моркови и зеле леко да омекнат и се изваждат от мазнината.

В горещото олио се изсипва свареният вече ориз и се пържи за няколко минути. Добавят се месото, морковите, зелето и отцедените царевица и грах. Чуква се яйцето и се разбърква. Овкусява се. Ястието се сваля от огъня и се поднася топло.


Продукти: ориз, пилешко филе, царевица, грах, моркови, зеле, яйца, сол, соев сос, олио

Тагове: Китайска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Пиле с ориз по китайски


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear