www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 13 Март 2012

Пиле с ориз по китайски

Необходими продукти
1 ч.ч. дългозърнест ориз
1 пилешко филе "пеперуда"
150 г сладка царевица от консерва
150 г зелен грах от консерва
2 моркова
1/4 от малка зелка
1 яйце
сол и/или соев сос
олио

Оризът се измива неколкократно, да се отмие максимално съдържащото се нишесте. След това се сварява в две части вода и се изплаква и изцежда.

Пилешкото месо се нарязва на хапки или жулиени и се запържва до зачервяване в малко олио. Отцежда се от мазнината.

В същото олио се запържват нарязаните на жулиени моркови и зеле леко да омекнат и се изваждат от мазнината.

В горещото олио се изсипва свареният вече ориз и се пържи за няколко минути. Добавят се месото, морковите, зелето и отцедените царевица и грах. Чуква се яйцето и се разбърква. Овкусява се. Ястието се сваля от огъня и се поднася топло.