Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Куркудена чорба

Куркудена чорба

Разпечатай

от готварската книга на Петя Цанкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр свинско месо
450 гр кисело зеле
50 гр фиде
5-6 с.л. олио
1 с.л. червен пипер
3 сухи чушлета може и люти
2 л зелева чорба (сок)
1 л вода
черен пипер
суха чубрица
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Месото се нарязва на дребни късчета. По-малки или по-големи, зависи от това какво не искате да чувате на масата "На криеница ли ще си играем с месцето ?" или пък "Ще се задавя с тези парчета !" - това беше в кръга на шегата. Също на дребно се нарязва и зелето.

В дълбока тенджера се слагат олиото и месото. Месото се изпържва добре. След това се прибавя и зелето и се пържи още 5-6 минути. Следва червения пипер, обърква се хубаво и се залива със зелевата чорба и водата. Поръсва се с черен пипер, слага се сол на вкус (или по-скоро, ако е необходимо), малко чубрица, прибавят се и сухите чушлета (те са по желание) и тенджерата се затваря с капака и се оставя да заври. След като поври около 15-20 минути, зависи от твърдостта на зелето, но не трябва да се разварява, тогава се прибавя фидето. Ври още 5 минути и се маха от огъня. От остатъчна топлина фидето се досварява. И на финал чорбичката се ароматизира с още една-две щипки чубрица.

Много вкусна и сгряваща зимата е тази чорба с определено леко кисел вкус, който на нас много ни допада. Ако вие не харесвате много кисело можете да промените съотношението на зелевия сок и водата, а така също и да сложите по-малко зеле - просто налучкайте вашите пропорции. Да ви е вкусно!


Продукти: свинско месо, кисело зеле, фиде, олио, червен пипер, сухи чушлета, зелева чорба, черен пипер, чубрица, сол

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Чорба от фасул със свинско месо
Супа от свинско обезкостено месо

Последни статии

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар12 Февруари 2016
Марияна Желева
Интересно! От кой край е тази чорбичка?



Ако желаете, може да сложите връзка към Куркудена чорба


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама