Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Кюфтенца с ориз

Кюфтенца с ориз

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг кайма
2 яйца
200 гр настърган кашкавал
чубрица
черен пипер
сол
1 к.ч. ориз
1/2 пакет замразени зеленчуци
2 гъбени бульона
магданоз
50 гр. салам закуска
3 с.л. лютеница

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме ориза в 3 к.ч.вода с бульоните и зеленчуците. Като изстине ориза го разделяме на 2 части:
- Едната част я добавяме към каймата, прибавяме яйцата, подправките и 150 гр кашкавал. Омесваме каймата и правим гнезда, които нареждаме в тавичка.
- Към другата част добавяме ситно нарязан магданоз и накълцания салам. Разбъркваме добре и пълним гнездата с получената смес.

Разтваряме лютеницата в 250 мл.вода и заливаме кюфтетата. Печем до готовност, малко преди да ги извадим от фурната поръсваме с останалия кашкавал.


Продукти: кайма, яйца, кашкавал, чубрица, черен пипер, сол, ориз, замразени зеленчуци, гъбен бульон, магданоз, салам, лютеница

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Кюфтенца от кайма, зеленчуци и извара
Кюфтенца по цариградски
Кюфтенца на фурна
Кюфтенца с доматен сос и царевица
Кюфтета яхния

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Кюфтенца с ориз


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear