Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Жадна монахиня - II вариант

Жадна монахиня - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

орехи
6 яйца
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
олио - за намазване на тавата
брашно - за поръсване на тавата

за сиропа:
3 ч.ч. вода
75 г маргарин за сладки
1 ч.ч. захар
4 с.л. какао на прах

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Изкарваме 6 яйца на стайна температура. Слагаме ги в купа. Разбиваме ги дълго с миксер до пухкавост. Слагаме 1 ч.ч. захар и продължаваме да разбиваме с миксера. Смиламе орехите. Слагаме ги в кашата. В брашното прибавяме 1 пакетче бакпулвер и го смесваме с него. Лъжица по лъжица слагаме от брашното в яйчената смес и продължаваме да разбиваме. Намазваме тава с олио и посипваме с брашно на дъното и по стените. Изсипваме сместа в тавата и заглаждаме. Загряваме фурната. Печем сладкиша на 180 градуса. След като го изпечем, го оставяме да изстине напълно. На места го набучваме с клечка за зъби. В малка тенджера слагаме 3 ч.ч. вода, 1 ч.ч. захар, 4 с.л. какао на прах и 75 г маргарин за сладкиши. След като се разтопят маргаринът и захарта, сиропът е готов. С горещия сироп заливаме студения сладкиш с черпак. Напоява се сладкиша навсякъде. Трябва да попие навсякъде от сиропа. Оставяме сладкиша да изстине и го режем на парчета.


Продукти: орехи, яйца, захар, брашно, бакпулвер, олио, маргарин, какао

Тагове: Рецепти за Коледа, Рецепти за Нова година

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Жадна монахиня
Торта Жадната монахиня /1987 г./

Последни статии

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Специалисти като д-р Огнян Пелов са на мнение, че мазнините в никакъв случай не са „злодеите“, за които всеки ги смята, като според д-р Пелов мазнините не покачват нивата на холестерол в кръвта, нито пък отключват пътя към надебеляването.
още »

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Жадна монахиня - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама