www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 29 Декември 2017

Жадна монахиня - II вариант

Необходими продукти
орехи
6 яйца
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
олио - за намазване на тавата
брашно - за поръсване на тавата

за сиропа:
3 ч.ч. вода
75 г маргарин за сладки
1 ч.ч. захар
4 с.л. какао на прах

Изкарваме 6 яйца на стайна температура. Слагаме ги в купа. Разбиваме ги дълго с миксер до пухкавост. Слагаме 1 ч.ч. захар и продължаваме да разбиваме с миксера. Смиламе орехите. Слагаме ги в кашата. В брашното прибавяме 1 пакетче бакпулвер и го смесваме с него. Лъжица по лъжица слагаме от брашното в яйчената смес и продължаваме да разбиваме. Намазваме тава с олио и посипваме с брашно на дъното и по стените. Изсипваме сместа в тавата и заглаждаме. Загряваме фурната. Печем сладкиша на 180 градуса. След като го изпечем, го оставяме да изстине напълно. На места го набучваме с клечка за зъби. В малка тенджера слагаме 3 ч.ч. вода, 1 ч.ч. захар, 4 с.л. какао на прах и 75 г маргарин за сладкиши. След като се разтопят маргаринът и захарта, сиропът е готов. С горещия сироп заливаме студения сладкиш с черпак. Напоява се сладкиша навсякъде. Трябва да попие навсякъде от сиропа. Оставяме сладкиша да изстине и го режем на парчета.