Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Хапки от бяло месо в бирена панировка

Хапки от бяло месо в бирена панировка

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

пилешки гърди - от 1 бр. пиле
сол
черен пипер
чесън - на прах
1 щипка червен пипер
1/2 ч.ч брашно
1/2 ч.ч бира
1 белтък
1 жълтък
1 щипка бакпулвер
олио - за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разделяме на 1 голямо яйце жълтъка и белтъка. Разбиваме белтъка на сняг. Жълтъкът го разбиваме отделно докато стане гъста смес. В жълтъчната смес слагаме червен, черен пипер и сол. Прибавяме и ½ ч.ч брашно с 1 щипка бакпулвер и ½ ч.ч бира. Разбъркваме жълтъчната смес. Към нея прибавяме белтъчната и пак разбъркваме. Трябва да се получи каша, приличаща на боза. Отделяме бялото месо. Нарязваме пилешките гърди по ширина на филета и после на хапки. Слагаме ги в купа и ги овкусяваме с черен пипер, сол и чесън на прах от всички страни и после ги разбъркваме. Прехвърляме хапките в панировката и разбъркваме. Трябва хапките да си поемат добре от панировката. Сгорещяваме олио в дълбока тенджера или тиган, след което слагаме панираните хапки една по една. Пържим ги до златисто, като ги обръщаме.


Продукти: пилешко месо, сол, черен пипер, чесън на прах, червен пипер, брашно, бира, яйца, бакпулвер, олио

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пилешки хапки

Последни статии

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Хапки от бяло месо в бирена панировка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear