Публикувана от Веселина Великова на 14 Май 2017
Необходими продукти пилешки гърди - от 1 бр. пиле сол черен пипер чесън - на прах 1 щипка червен пипер 1/2 ч.ч брашно 1/2 ч.ч бира 1 белтък 1 жълтък 1 щипка бакпулвер олио - за пържене | |
Разделяме на 1 голямо яйце жълтъка и белтъка. Разбиваме белтъка на сняг. Жълтъкът го разбиваме отделно докато стане гъста смес. В жълтъчната смес слагаме червен, черен пипер и сол. Прибавяме и ½ ч.ч брашно с 1 щипка бакпулвер и ½ ч.ч бира. Разбъркваме жълтъчната смес. Към нея прибавяме белтъчната и пак разбъркваме. Трябва да се получи каша, приличаща на боза. Отделяме бялото месо. Нарязваме пилешките гърди по ширина на филета и после на хапки. Слагаме ги в купа и ги овкусяваме с черен пипер, сол и чесън на прах от всички страни и после ги разбъркваме. Прехвърляме хапките в панировката и разбъркваме. Трябва хапките да си поемат добре от панировката. Сгорещяваме олио в дълбока тенджера или тиган, след което слагаме панираните хапки една по една. Пържим ги до златисто, като ги обръщаме. |