Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Гръцки ябълков пай Милопита

Гръцки ябълков пай Милопита

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 1/2 ч.ч. брашно
1 пакетче краве масло (125 гр.)
1 яйце
1 с.л. захар
4 с.л. прясно мляко
1 с.л. ром или коняк
1 ч.л. бакпулвер

За пълнежа:

3-4 ябълки
2 с.л. кафява захар
1 с.л. мед
1 с.л. краве масло
1 с.л. ром или коняк
захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Гръцки ябълков пай Милопита

Брашното се пресява с бакпулвера. Към него се добавят краве маслото (нарязано на кубчета) и захарта и се разбиват в кухненски робот. След това се прибавят яйцето, ромът (коняка) и прясното мляко. Разбиват се докато се оформи меко тесто, изважда се и ако е лепкаво се добавя още малко брашно. Тестото се разточва и се разстила на дъното и по стените на тавичка за пай с диаметър около 25-28 см. Оставя се в хладилник за около 1/2 час и през това време се обелват ябълките и се нарязват на филийки.

В тенджерка се загряват краве маслото, захарта, медът и ромът (конякът). Изсипват се ябълките и се задушават няколко минути докато омекнат. Изваждат се от сиропа и се оставят да се охладят.

Ябълките се подреждат върху тестото и се посипват със захар. Паят се пече в предварително загрята фурна при 180°C за 30-40 минути. След като се охлади отгоре се полива със сиропа, в който са се задушавали ябълките.


Продукти: брашно, краве масло, яйца, захар, прясно мляко, ром, коняк, бакпулвер, ябълки, кафява захар, мед, ром, коняк

Тагове: Гръцка кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Гръцки ябълков пай Милопита


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама