Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Сладки `Кафени зърна`

Сладки `Кафени зърна`

Разпечатай

от готварската книга на Peti A

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

220 гр. брашно тип 500
25 гр. какао
½ ч.л бакпулвер
60 гр. масло меко
1 щипка сол
120 гр. пудра захар
3 жълтъка
35 гр. кисело мляко
2 ч.л нес кафе
1 с.л вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладки `Кафени зърна`

Брашното, бакпулвера и какаото и ги пресявам с голяма цедка. Обърквам сместа. В отделна купа слагаме пудрата захар и маслото и с миксер разбиваме до гладък крем. Едно по едно слагаме жълтъците. И пак разбиваме до еднороден гладък крем с жълт цвят става. Добавяме киселото мляко, солта и разтвореното във вода нес кафе. Бием с миксера пак. Най- накрая слагаме сухите съставки и объркваме с лъжица много добре. Ако е нужно слагаме още малко брашно около ¼ ч.ч пресято. Доомесваме с ръка в купата. Обираме хубаво да няма по стените на купата. Получава се гладко и лъскаво тесто. Покриваме с фолио и прибираме в хладилника за 2 часа да стегне. Като е готово си правим малки топчета. Всяко топче с ръка оформяме на елипса сплесната леко. Трябва да заприлича на зърно на кафе. През средата с клечка за зъби или с опакото на ножа правим разрез не до дъното. Така и с останалото тесто. Оформяме към 60 бр. сладки. Ако искаме по-големи към 50 бр.

Печем в загрята на 175-180 гр. фурна за 9-10 мин. Не повече, защото ще станат твърди и сухи. Нареждаме ги в тава покрита с хартия за печене и печем. Леко разстояние да има, но не много, защото не бухват прекалено много, на се надуват все пак.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладки `Кафени зърна`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама