Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Захаринки

Захаринки

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
1 ч ч захар
100 мл олио
1 ч ч кисело мляко с 1 ч л сода бикарбонат
1 пакет амонячна сода
1 ванилия
брашно за средно тесто
настъргана лимонова кора

за овалване:
смесваме захар
малко канела
1 пакетче сусам
шепа смлени орехови ядки, но може и без тях

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Захаринки

Замесва се тесто от посочените продукти и се оставя 10 минути да се отпусне. Разделих тестото на три части, първата разточвам на кора и с формичка изрязвам сърца и цветенца, нареждаме в намаслена тава, печем до готовност. От второто тесто се късат топчета като орехи и се овалват в смес от захар, канела, сусам, отгоре може да се сложи парченце орехова ядка. Печем в загрята фурна 180 градуса 25 мин. Третото парче тесто се оформя на къси фитилчета със заострени краища, овалват се в захар. Нареждат се в тавичка, печем до готовност. Идеални за кафенце !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Захаринки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама