Публикувана от Виолета Матева на 16 Юли 2014
![]() | Необходими продукти 2 яйца 1 ч ч захар 100 мл олио 1 ч ч кисело мляко с 1 ч л сода бикарбонат 1 пакет амонячна сода 1 ванилия брашно за средно тесто настъргана лимонова кора за овалване: смесваме захар малко канела 1 пакетче сусам шепа смлени орехови ядки, но може и без тях |
Замесва се тесто от посочените продукти и се оставя 10 минути да се отпусне. Разделих тестото на три части, първата разточвам на кора и с формичка изрязвам сърца и цветенца, нареждаме в намаслена тава, печем до готовност. От второто тесто се късат топчета като орехи и се овалват в смес от захар, канела, сусам, отгоре може да се сложи парченце орехова ядка. Печем в загрята фурна 180 градуса 25 мин. Третото парче тесто се оформя на къси фитилчета със заострени краища, овалват се в захар. Нареждат се в тавичка, печем до готовност. Идеални за кафенце ! |