Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Забравени сладки
Забравени сладки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 бр. белтъци
100 г захар
120 г сурови лешници (или орехи, бадеми), едро смлени
150 г шоколад (натрошен на ситно)
ванилия
щипка сол
Пуснете фурната да загрява на 180С градуса. В сух тиган сложете едро смлените ядки и ги запечете леко на котлона. Няколко минути са достатъчни. Това се прави с цел да се "отключи" аромата на ядките, така ще се усеща повече вкуса им.
Разбийте белтъците с 1 щипка сол на твърд сняг. Добавете постепенно захарта, а като се разбие прибавете и ванилията. С леко разбъркване (с дървена лъжица) добавете шоколада и изстиналите ядки. С помощта на лъжичка оформете сладки върху застлана с хартия за печене тава. Сложете тавата във фурната, изключете я и оставете сладките поне за 3-4 часа, а най-добре за цяла нощ. Не отваряйте фурната.
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Забравени сладки
От форум:
От друг сайт: