Публикувана от Елена Пенчева на 23 Декември 2014
![]() | Необходими продукти 2 бр. белтъци 100 г захар 120 г сурови лешници (или орехи, бадеми), едро смлени 150 г шоколад (натрошен на ситно) ванилия щипка сол |
Пуснете фурната да загрява на 180С градуса. В сух тиган сложете едро смлените ядки и ги запечете леко на котлона. Няколко минути са достатъчни. Това се прави с цел да се "отключи" аромата на ядките, така ще се усеща повече вкуса им. Разбийте белтъците с 1 щипка сол на твърд сняг. Добавете постепенно захарта, а като се разбие прибавете и ванилията. С леко разбъркване (с дървена лъжица) добавете шоколада и изстиналите ядки. С помощта на лъжичка оформете сладки върху застлана с хартия за печене тава. Сложете тавата във фурната, изключете я и оставете сладките поне за 3-4 часа, а най-добре за цяла нощ. Не отваряйте фурната. |