Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Вити охлюви с маргарин, белтък и сирене
Вити охлюви с маргарин, белтък и сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
150 гр. сирене
2 с.л маргарин за отгоре
6 с.л маргарин за намазване
3 с.л маргарин за тестото
2 ½ ч.ч брашно
2-3 с.л брашно за точенето
150 мл. хладка вода
1 яйце
1 жълтък за намазване
1 белтък за пълнеж
1 щипка захар
1 щипка сол
1/3 кубче мая
Изкарваме на стайна температура маргарина. Ползвам маргарин с масло Promienna на Лидъл. Не използвам от българския, защото пуска вода. Пресяваме брашното в купа и в него слагаме щипка сол и 3 с.л маргарин и 1 яйце. В хладката вода слагаме 1 щипка сол и маята. Разбъркваме, за да се разтвори и прибавяме 1 с.л от брашното и отново разбъркваме. Покриваме на топло за 5 мин. После прибавяме и нея към брашното. Замесваме меко тесто. Поръсваме масата с брашно и доомесваме тестото да стане меко. Оставяме тестото покрито на топло да втаса за 40 мин. Като втаса го делим на две части, като го режем през средата с нож. Всяка част оформяме на хубава топка. Всяка топка с точилка я разточваме на тънък правоъгълен лист. При точенето поръсваме с брашно, за да не лепне. Натрошаваме сиренето. Разбиваме белтъка и го смесваме със сиренето. Мажем всеки лист с 3 с.л маргарин с ръка и слагаме с лъжица от плънката. Навиваме всеки лист на руло и го разпъваме с ръце. Всяко навито руло завиваме на кръг като охлюв, като гледаме да остане малко място помежду като навиваме, защото ще се надуе при печенето. Слагаме хартия за печене в тава и поставяме двата вити охлюва. Разбиваме жълтъка. Отгоре разпределяме по охлювите по 1 с.л маргарин и мажем с разбит жълтък. Загряваме фурната на 200 градуса и печем до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Вити охлюви с маргарин, белтък и сирене
От форум:
От друг сайт: