Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Винени маслени топчета с локум

Винени маслени топчета с локум

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кутия локум от нар на „Сладки времена”
1 ч.ч бяло домашно вино
1 ч.ч домашна мас
4 с.л захар
1 ч.ч пудра захар
2 2/3 ч.ч брашно
1 пакетче ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Винени маслени топчета с локум

Оставяме предварително на стайна температура 1 ч.ч домашна свинска мас и виното. Разбъркваме маста и захарта заедно. Добавяме ванилията. После слагаме и виното. Разбъркваме много добре. Пресяваме 2 2/3 брашно със сито. Постепенно слагаме брашното и замесваме меко маслено тесто с ръка. Докато месим си добавяме още 1-2 шепи, за да доомесим и стане тестото на топка. Готовото тесто го оформяме. Откъсваме си малки топчета с ръка колкото орех. Вътре слагаме по малко парченце локум. Предварително си режем локума на малки парченца. Така оформените топчета редим в тава, покрита с хартия за печене и печем на 170 градуса до готовност. Още топли овалваме в пудра захар. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Винени маслени топчета с локум


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама