Публикувана от Марияна Желева на 29 Декември 2017
![]() | Необходими продукти 1 кутия локум от нар на „Сладки времена” 1 ч.ч бяло домашно вино 1 ч.ч домашна мас 4 с.л захар 1 ч.ч пудра захар 2 2/3 ч.ч брашно 1 пакетче ванилия |
Оставяме предварително на стайна температура 1 ч.ч домашна свинска мас и виното. Разбъркваме маста и захарта заедно. Добавяме ванилията. После слагаме и виното. Разбъркваме много добре. Пресяваме 2 2/3 брашно със сито. Постепенно слагаме брашното и замесваме меко маслено тесто с ръка. Докато месим си добавяме още 1-2 шепи, за да доомесим и стане тестото на топка. Готовото тесто го оформяме. Откъсваме си малки топчета с ръка колкото орех. Вътре слагаме по малко парченце локум. Предварително си режем локума на малки парченца. Така оформените топчета редим в тава, покрита с хартия за печене и печем на 170 градуса до готовност. Още топли овалваме в пудра захар. Да ви е сладко! |