Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Венец с кашкавал, сирене, колбас и лютеница

Венец с кашкавал, сирене, колбас и лютеница

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ½ ч.ч. брашно и малко за доомесване
1 щипка сол
1 ч.л. захар
2 ч.л. чубрица
4 - 5 с.л. лютеница
100 г колбас
100 г сирене
70 г кашкавал
олио - за намазване на тавата
2 ч.л масло
2 яйца
сусам
60 мл прясно мляко
60 мл вода
½ пакетче суха мая
1 с.л олио за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Венец с кашкавал, сирене, колбас и лютеница

Стопляме прясното мляко и водата. Слагаме вътре маята със захарта и 1 с.л от брашното и разбъркваме. Слагаме 2 ½ ч.ч брашно в купа и правим кладенец. Вътре чукваме 1 яйце и слагаме 2 ч.л масло и 1 щипка сол. Второто яйце делим на белтък и жълтък. Белтъкът слагаме в брашното, а жълтъка в купичка, заедно с 1 с.л олио, които ще използваме за намазване. Към брашното слагаме активираната мая с прясното мляко и захарта. Замесваме меко тесто. Посипваме с брашно масата и доомесваме тестото да стане на хубава мека топка. За доомесването ползваме много малко брашно, около 3-4 с.л. Покриваме тестото да втаса за 40 мин. Намазваме тава с диаметър 30 см. с олио и поръсваме с брашно. Разточваме тестото с диаметър 30 см. и го слагаме в тавата. По средата слагаме малка чиния и си отбелязваме приблизително диаметъра, но може и на око. Режем през средата кръст и после още веднъж, така че да има 8 върха. Неразрязаната част от големият кръг тесто мажем с домашна лютеница. Нарязваме сиренето и салама на малки кубчета. Разпределяме ги върху лютеницата. Настъргваме кашкавала и го слагаме и него отгоре. Поръсваме с чубрица отгоре. Взимаме острия връх на една от разрязаните части и завиваме частта с плънката, като подмушваме добре към стените на тавата и под пласта тесто. За да стигне върхът до там го разпъваме. Аз го правих в обикновена тава, но смятам, че ще е по–добре, ако се направи в тава за торта с ринг, защото върховете ще се мушнат по добре и след това може да се сложи и ринга, т.е по-добре ще се застопори. Мажем с разбития жълтък с олио триъгълниците, които се образуваха върху венеца. После ги поръсваме със сусам. Загряваме фурната на 200 градуса и печем до готовност.


Продукти: брашно, сол, захар, чубрица, лютеница, колбас, сирене, кашкавал, олио, краве масло, яйца, сусам, прясно мляко, вода, мая

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Венец с кашкавал, сирене, колбас и лютеница


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама