Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Царевичен хляб и завъртулки

Царевичен хляб и завъртулки

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

20 г мая
2 яйца без един жълтък
250 мл хладка вода
3 с л кисело мляко
100 мл вода за маята
1 ч л захар
1 и 1/2 ч л сол
2 с л зехтин
1-2 ч ч царевично брашно, смесено с 3-4 ч ч бяло брашно
200 г сирене
3 с л масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Царевичен хляб и завъртулки

Маята се разтваря в хладката вода със захарта и 2 с. л. брашно и оставяме да шупне. Замесва се средно тесто с останалите продукти и оставяме да втаса 40 минути, покрито с фолио. Разделя се на 2 части, едната малко по-голяма се разточва на правоъгълник, намазваме с масло и поръсваме сирене. Навива се на 3 пласта като руло и се нарязва на 8 парчета. Във форма за кекс с хартия за печене нареждаме изправени парченцата и оставяме да си почине хляба. Останалото тесто се разделя на 8 топчета. С намаслени ръце се разтегля, намазваме с масло и поръсваме сирене. Навива се на руло, а то на охлюв и редим в намаслена тавичка. След 15 -20 мин. се намазват с разбит жълтък и печем заедно в загрята фурна 180 С до зачервяване. Вкусен домашен хляб щом има, друго не ми трябва !!!



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Царевичен хляб и завъртулки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама