Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Царевичен хляб и завъртулки
Царевичен хляб и завъртулки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
20 г мая
2 яйца без един жълтък
250 мл хладка вода
3 с л кисело мляко
100 мл вода за маята
1 ч л захар
1 и 1/2 ч л сол
2 с л зехтин
1-2 ч ч царевично брашно, смесено с 3-4 ч ч бяло брашно
200 г сирене
3 с л масло
Маята се разтваря в хладката вода със захарта и 2 с. л. брашно и оставяме да шупне. Замесва се средно тесто с останалите продукти и оставяме да втаса 40 минути, покрито с фолио. Разделя се на 2 части, едната малко по-голяма се разточва на правоъгълник, намазваме с масло и поръсваме сирене. Навива се на 3 пласта като руло и се нарязва на 8 парчета. Във форма за кекс с хартия за печене нареждаме изправени парченцата и оставяме да си почине хляба. Останалото тесто се разделя на 8 топчета. С намаслени ръце се разтегля, намазваме с масло и поръсваме сирене. Навива се на руло, а то на охлюв и редим в намаслена тавичка. След 15 -20 мин. се намазват с разбит жълтък и печем заедно в загрята фурна 180 С до зачервяване. Вкусен домашен хляб щом има, друго не ми трябва !!!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Царевичен хляб и завъртулки
От форум:
От друг сайт: